2014. január 19., vasárnap

Írj úgy, ahogy neked tetszik!

Szamár mese

""Egyszer az öreg gazda, mivel igen nagy szegénységben élt a családjával, úgy döntött, hogy eladja a szamarát. Maga mellé vette a fiát és a szamarat, és elindultak a vásárba. Ahogy úgy ballagtak az úton, elhaladtak a földeken dolgozó emberek mellett. Hallják, amint az emberek ezt mondják.
— Nézd, milyen buta vén ember, ott a szamár, oszt ő meg gyalog jár!
Gondolta az öreg, őt már ki ne nevessék, ezért felült a szamár hátára, és úgy haladtak tovább. Mennek tovább, elérnek egy patak partjára, ahol asszonyok mosnak a vízben. Hallják, amint az asszonyok összesúgnak.
— Nézd azt az embert, úgy ül ott, mint egy méltóság, a szegény gyermek meg nyakig a porban jár.
Na erre elszégyellte magát az öregember, leszállt a szamárról, és felültette a gyereket rá. Így mentek tovább. Alig haladtak valamit, elértek a malomhoz. A molnár legények kint sütkéreztek a napon. Amint meglátták őket, így szóltak.
— Nézd, a kis taknya a szamáron, a szegény öreg meg mint a szolga kullog!
Na, gondolta az öreg, őt senki meg ne vesse, hát felült a gyerek mellé, és így haladtak tovább. Mennek tovább az úton, jönnek velük szembe a kereskedők. Azt mondják maguk közt.
— Nézd azt a két léha embert, szegény állat majd belepusztul a cipelésbe, így még a vágóhídra se érnek vele!
Erre az öreg és a fia lepattant a szamárról. Fogta az öreg, nyakába vette a szamarat a két elülső lábánál, a fia meg a két hátsó lábánál, és így a hátukon cipelték a szamarat, egészen a vásárig. Ahogy beértek a vásárra, mindenki dőlt a nevetéstől, milyen két buta ember ez!""




""Most jön az indoklás!
Írj úgy, ahogy neked tetszik! Ne befolyásoljon, hogy ki és mit mond, miképp vélekedik az írásodról. Soha, de soha nem fogsz tudni úgy írni ( a mesében cselekedni), hogy az mindenkinek megfeleljen! Természetesen, az építő kritikákra figyelj! De ha valaki mégis mélységesen leócsárol, nem kell azonnal a folyónak rohanni! Ha az írók így gondolkodnának, nem születne egyetlen alkotás sem!
Másodsorban, amit itt a honlapon olvasol, azt meg Én írtam. Ezekre is ugyan ez a fenti szabály vonatkozik. Ezek az írások az én véleményem tükrözik, és nem biztos, hogy ez a helyes irány, vagy hogy feltétlenül egyet kell értened velük.
De pont ez a lényeg, az alkotás szabadsága!""

Köszönöm!!!! / W.E./

Nincsenek megjegyzések: