2014. július 6., vasárnap

...első lépés az igazi boldogság felfedezéséhez...


""Mind a külső látható világ változékony befolyásai, mind az állandó mozgásban lévő érzelmi élete eljuttathatja tehát az embert egy benne lakozó szellemi elv felfedezéséhez, amely belső szabadsághoz vezeti. Ez az első lépés az igazi boldogság felfedezéséhez, amelyet mindegyikőnk csak saját magában, tulajdon lényének mélyén találhat meg, és amelyet a sors viszontagságai sem rabolhatnak el tőlünk.
Ha ez a lélekelv egyszer teljesen tudatos életre ébred bennünk, és kezdi átvenni életünkben a vezetést, akkor rendelkezésünkre áll egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megfordítsuk sorsunk szükségszerűségét.
Akkor abba a helyzetbe kerülünk, hogy egy felettes nézőpontból, elfogultságtól és érzelmi meghatottságtól mentesen szemléljük gondjainkat és bosszúságainkat, az összes kötöttséget, amihez olyan fájdalmasan hozzáláncolva érezzük magunkat, és így világosan felismerjük kicsinységüket, viszonylagos jelentéktelenségüket.

Az a felismerés sem maradhat el, hogy legtöbbször mi okozzuk magunknak a bajt, és hogy az életünkben fellépő összes kellemetlenségnek micsoda belső megfelelői vannak. Minthogy a mások által nekünk okozott csalódást gyakran mi magunk hívtuk ki tudattalanul, megszabadulhatunk attól a kényszertől, hogy másokat hibáztassunk balsorsunkért (hiszen ettől semmiképpen sem leszünk boldogabbak).
Ezzel az emelkedett belső látással szemlélve tiszta, tárgyilagos képet kapunk minden élethelyzetről, amelyben éppen vagyunk, valamint arról a cselekvésmódról is, amelyet az adott élethelyzet mindenkori erőjátéka megkíván, és amely valóban pozitív, megszabadító eredményekhez vezet.
Többé nem lesz szükséges kedvező vagy hátrányos helyzetek és lehetőségek után kutatni, hiszen belső bizonyossággal bízhatunk abban, hogy megkapjuk mindazt, ami az életben jár nekünk és ami üdvös számunkra.""

Lectorium Rosicrucianum,

Nincsenek megjegyzések: