2015. november 21., szombat

Lassan...


""Néha ez a riadt vágy, eszmélet, figyelmeztető hang: "Lassan! Élj lassan!"
Mintha az életet, mint egy lámpa lángját és kanócát, lecsavarni is lehetne, kisebb lángra fogni ezt az égést! Igen, lassan kellene élni. Ne csak azért, mert a "lassan" legtöbbször – nem mindig – "tovább" is. Lassan kellene élni, mert "lassan" annyi is, mint figyelmesen, mint közelebbről, mint igazabban, mint emberibben élni. Az ember kilenc hónapig érik a világra. Az emberi törvény szerint kilencven évig illene érni a halálra, hogy megértsünk az életből valamit.""

Márai Sándor

2015. november 16., hétfő

Mai ember...

""

Mai ember, minden idők legvadabbikának embere, próbálj mindenek előtt ember lenni, s ha felfogtad, mit jelent embernek lenni, csak akkor törődhetsz hazával, társsal és baráttal.''"
(Bartók Béla)

2015. november 11., szerda

Ne pazarold az időd ...

1. Ne pazarold az időd a nem megfelelő emberekre! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsd el, akik elszívják tőled az energiádat és az életkedvet. Ha valaki szeretné, hogy jelen legyél az életében, az helyet csinál neked benne. Ne erőltesd magad olyasvalakire, aki nem veszi észre a nagyszerűséged!

2. Légy minden helyzetben igaz magadhoz, sose hazudj önmagadnak! Más embert sem szép dolog becsapni, hát még önmagadat!

3. Ne fordíts hátat a problémáidnak, mert megbosszulják magukat! Nem kell azonnal az összeset megoldani, ráér apránként is, lépésről lépésre. Egy dolgot nem lehet velük megtenni, a szőnyeg alá söpörni őket! Végső soron a megoldott problémáid a te javadat szolgálják: erőssé és elszánttá tesznek.

 4. Minden emberi kapcsolatnak célja van, így minden találkozás okkal történik. Észre fogod venni az életed során, hogy kivel miért találkoztál, kitől mit tanultál. Ezért ne utasíts el senkit, mert nem tudhatod, hogy mi célból toppant az életedbe!

5. Hagyd az önsajnálatot és a panaszkodást is! Vagy talán te ismersz olyan embert, aki az önsajnálatnak és a panaszkodásnak köszönheti a sikereit az életében?

6. Nyugodtan beismerheted, ha valami fáj, vagy nem úgy sikerült, ahogyan eltervezted. Attól nem leszel sem kevesebb, sem rosszabb ember.

7. Ahelyett, hogy arra koncentrálnál, ami hiányzik az életedből, gondolja arra, amid már megvan! Akkor majd meglátod, hogy a gazdagságnak nem feltétlenül a pénz a mérőeszköze.

/Gordon Matthew Thomas Sumner/
Sting



És az egyik legszebb dala:

Sivatagi rózsa

"...Ez a sivatagi rózsa
Minden egyes fátyla egy titkos ígéret
Ez a sivatagi virág
Nincs olyan édes illat, mely jobban kínozna ennél

És ahogyan forog
Ez a mozdulat rejlik minden álmom gondolatában
Éget ez a tûz
Ráeszmélek, hogy semmi sem az, mint aminek látszik..."

2015. november 10., kedd

Nem akkor...

"Nem akkor alkottál tökéleteset,
ha már nem tudsz mit hozzátenni,
hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle."

(Antoine de Saint-Exupéry)

Egy pillanatban...

""Egy pillanatban benne van minden. A pillanatban végtelen idő és végtelen tér van. A pillanatban az igaz út van, az igazság van és a helyes élet van, és a pillanatban nincs semmi. Így ha eléred a pillanatot, közvetlenül elérsz mindent.""

Seung Sahn

Hagyd meg másoknak...

""Hagyd meg másoknak, hogy semmitmondó életet éljenek, de te ne élj azt. Hagyd meg másoknak, hogy apróságokon sírjanak, de ne tégy így. Hagyd meg a többieknek, hogy valaki más kezébe helyezzék a jövőjüket, de te ne tégy így.""

Jim Rohn