2013. február 15., péntek

Ne legyél szomorú...

‎,,Ne legyél szomorú, mert én meghalok, Mitch. Mindenki meg fog halni. Még te is. A legtöbben nem hiszik el. Csináld, amit a buddhisták. Képzelj el egy kismadarat a válladon. Kérdezd meg minden nap: - Ma fogok meghalni? Készen állok? Olyan az életem, amilyennek akartam? Az vagyok, aki lenni akarok? El kell fogadnunk a tényt, hogy bármikor meghalhatunk, ahhoz, hogy változhassunk. Tehát mindennap megkérdezheted: - Ma van a napja? Ha nincs a kismadár a válladon, nem csinálod a dolgodat megfelelően."

(Mitch Alboom: Leckék az életről)

2013. február 10., vasárnap

Az öröm nem beszél, hanem nevet....


 Az öröm nem beszél, hanem nevet. Nem ad szárnyat a gondolatnak, csak a bánat szónokol.
 Nagy István Attila

Szép napot...(...)

Ezer dicső harcosnál többet ér az az egy, amelyik képes legyőzni önmagát - mert az önuralom nyugalmat ad. 
Hioszi Tatiosz

Az önző örömök úgy tűnnek tova, mint az álmok, és nem marad utánuk más, mint egy lenyomat a párnán, betöltetlen űr a szívünkben és a megbánások olyan hosszú sora, hogy az ember a nyaka köré tekerheti, mint egy sálat.
 Alice Hoffman

 Minden út egyforma: sehova sem vezet. De amelyik útnak nincs szíve, azon örömtelen utazni. Ugyanakkor a szívből jövő út könnyű; a harcosnak nem kell megerőltetnie magát, hogy megszeresse. Amíg a szívvel teli ösvényt követi, eggyé olvad vele.
 Carlos Castaneda

Minden embernek joga van keresni az örömöt, ez alatt pedig azt kell érteni, aminek ő örül - és nem feltétlenül azt, aminek mások örülnek.
 Paulo Coelho

 Az igazi szeretet semmire sem hivatkozik. Nem a tegnapokban, és nem a holnapokban gondolkozik. Az igazi szeretet a benned lévő öröm spontán felbugyborékolása... és annak megosztása... minden ok nélkül, minden érdek nélkül, egyedül a megosztás öröméért.
 Osho


2013. február 1., péntek

Légy boldog, hogy boldogtalan vagy!

Ez az útravaló azoknak szól, akik szenvednek a szerelemtől. Becsapva érzik magukat. Nem tudták, hogy ez ilyen. Mert boldogságot ígért, kielégülést, csodát, megbékélést a másik ölében - valamit kapnak ebből, de mellette sok a zaklatottság, a kétségbeesés, a nyugtalanság is. Gyerekek, a csoda ilyen! Elérhetetlen, megfoghatatlan, megvalósíthatatlan. Lábatlan madarak szárnyalása. A szerelem nem "földi" állapot. Ha szeretlek, együtt akarok lenni veled, és minél gyakrabban együtt vagyunk, annál jobban hiányzol. Egy életművész a szerelmet nem a boldogságáért keresi, hanem a misztérium miatt. A részegség és a repülés miatt. Tudja jól, hogy ez mivel jár: könnyel, hiánnyal, fájdalommal, kéjjel, örömmel, szédülettel és kétségbeeséssel. Boldog nemigen lehetsz benne, mert az egy békés, "hazaérkeztem" állapot. A szerelem pedig szüntelen kielégületlenséggel jár, de ez jó! Csodás! Jobb, mint a józanság. Sok kétségbeesett levelet kapok, szerelmesektől, és én azt felelem: Légy boldog, hogy boldogtalan vagy! Müller Péter